Projecten

Intuïtieve website voor eventondersteuning

Klant
Formaat
Diensten
Coaching,
Gebruikersonderzoek,
Prototyping,
User Experience
Tags
Cultuur, Jeugd

Uitdaging

Hoe kunnen we jonge organisatoren van muziekevenementen informeren en inspireren?

Opdracht

Formaat nam in 2019 het beheer van Fuifpunt.be structureel op in haar organisatie. De website verzamelt informatie rond het organiseren van muziekevenementen en wordt vooral gebruikt door jonge organisatoren. Fuifpunt is, naast een informatiewebsite, ook een samenwerkingsverband tussen verschillende jeugdwerk actoren. Partners en gebruikers gaven aan dat de website verouderd was. Daarnaast dekte de verzamelnaam “fuiven” niet langer de lading. De nieuwe website had dus ook een nieuwe naam nodig.

Aanpak

Twisted Studio tekende een user experience (UX)-design traject uit om de structuur en inhoud van de nieuwe website te bepalen. Met onze coaching bracht Formaat de noden van de verschillende doelgroepen in kaart. Samen met de doelgroep werden oplossingen voor de belangrijkste uitdagingen bedacht en daarna getest. Twisted Studio faciliteerde ook de bijeenkomsten van de reflectiegroep (met oa. De AmbrassadeBataljongScouts en Gidsen Vlaanderen) die een actieve rol opnam.

Resultaat

ikorganiseer.be: De nieuwe website helpt een jongere die een muziekevenement wil opzetten snel een antwoord te vinden op zijn/haar vragen. Ervaren organisatoren vinden er inspiratie via artikels en getuigenissen, aangebracht door de partner-organisaties. De toolbox bundelt handige tools die het organiseren vergemakkelijken. Ook (jeugd)ambtenaren vinden er informatie om de jonge organisatoren in hun stad of gemeente te ondersteunen.

We bereiden een workshop voor.

Hoe werken wij?

We bekijken steeds waar ons hulp het meest nodig is en hoe dat in jouw budget past. We geven je organisatie een twist in de richting van een efficiënte, effectieve oplossingen op maat van je doelpubliek.

Blijf op de hoogte

Volg ons op

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer updates over onze trainingen, events en projecten

Contact

Werkplek:
Drabstraat 43, B-9000 Gent

Factuuradres:
Aannemersstraat 136, B-9040 Gent

BTW: BE 0775.817.678

©Twisted studio 2022

Made with care in Josworld.org