Projecten

Een inclusieve inschrijfervaring

Klant
VGC
Diensten
Beleidsaanbevelingen,
Gebruikersonderzoek
Tags
Beleid

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) is de draaischijf voor de Vlaamse Gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Uitdaging

Hoe kunnen de ervaring met het inschrijven voor het vrijetijds- en vakantieaanbod van VGC verbeteren?

Opdracht

De VGC merkt dat de inschrijvingen voor zijn vrijetijds- en vakantieaanbod pijnpunten kent. Ze willen concrete actiepunten om verandering te realiseren. Zowel het verbeteren van het online platform voor inschrijven, als andere randvoorwaarden voor een vlotte en inclusieve inschrijving. 

Samen met Twisted Studio werd een human centered designonderzoek uitgevoerd om vanuit de noden en ideeën van een divers Brussels publiek tot aanbevelingen te komen. Welke drempels ervaren gebruikers en hoe kunnen we de gebruikerservaring verbeteren? Het onderzoek focust specifiek op de ervaring van kwetsbare doelgroepen.

Aanpak

Een kerngroep bestaande uit medewerkers van de VGC, Twisted Studio, LUC en Eleven Ways voerde het onderzoek uit. Kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden werden in co-creatie ontwikkeld: interviews, observaties, service safari’s, WCAG-audits, gebruikerstesten en een online enquête.

Op basis van dit onderzoek werden de pijnpunten, en ook sterktes, good practices en mogelijke oplossingen bepaald voor de gebruikerservaring vanuit verschillende gebruikersprofielen. Dit alles werd gevalideerd door een groep medewerkers van VGC en partnerorganisaties. Zij brachten erkenning en waardevolle aanvullingen. 

Resultaat

Designers van Twisted Studio schreven een toegankelijk rapport met aanbevelingen. Het heeft als doel het team dat de inschrijvingsprocessen beheert te inspireren en te ondersteunen bij verbeteracties, en de beslissingen die op het onderzoek volgen te onderbouwen. 

We ontwikkelden persona’s van gebruikers en intermediairen die inzicht geven in de verschillende gebruikersprofielen. Met user story maps schetsen we hoe hun ideale gebruikerservaring eruit ziet. Ten slotte stellen we in een manifest van 10 punten aanbevelingen voor die een faciliterende context en voorwaarden voor een inclusieve inschrijving creëren.

We bereiden een workshop voor.

Hoe werken wij?

We bekijken steeds waar ons hulp het meest nodig is en hoe dat in jouw budget past. We geven je organisatie een twist in de richting van een efficiënte, effectieve oplossingen op maat van je doelpubliek.

Blijf op de hoogte

Volg ons op

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer updates over onze trainingen, events en projecten

Contact

Kantoor:
Drabstraat 43, B-9000 Gent
Postadres:
Aannemersstraat 136, B-9040 Gent

BTW: BE 0775.817.678

©Twisted studio 2022

Made with care in Josworld.org