Projecten

Cocreatie voor een brede school

Klant
Paviljoen Schaarbeek
Diensten
Coaching,
Gebruikersonderzoek,
Prototyping
Tags
Jeugd, Onderwijs

Uitdaging

Hoe kunnen we ouders en de buurt betrekken bij het onderwijs van de leerlingen?

Onderzoek

Kidstart helpt scholen om inspirerende mensen in de klas te krijgen. Samen met hun pilootschool Paviljoen Schaarbeek vroegen ze ons om een mini-traject te begeleiden met ouders en de buurt. We coachten het schoolteam zodat zij de meeste stappen zelf konden zetten, en er maximaal van konden leren. Via een workshop waarbij ouders en mensen uit de buurt simultaan geïnterviewd werden, kregen we zicht op hun noden en wensen. Deze data synthetiseerden we met het schoolteam op een ‘research wall’. Samen met hen kwamen we tot inzichten en uitdagingen voor het traject.

Aanpak

Het budget vroeg naar een licht traject waarbij we voornamelijk een coachende rol opnamen. We faciliteerden een co-design workshop waarbij we negen uitdagingen uit het onderzoek voorlegden aan ouders, leraren en ondernemers uit de buurt. Hieruit kwamen tal van oplossingen die zo snel en haalbaar mogelijk getest worden door de school. Dit gebeurt binnen de lessen en daarbuiten. Ook het jaarlijkse schoolfeest wordt als opportuniteit gebruikt om ideeën uit te proberen.

Resultaat

We werken toe naar twee resultaten. Enerzijds een overzicht (draaiboek) van activiteiten en voorwaarden opdat ouders en de buurt zich bij de werking van de school betrokken kunnen voelen en opdat zij in de school een meerwaarde kunnen creëren. Anderzijds een ruwe schets van een inkomstenmodel voor de school. We zoeken hierbij de waarde die de school biedt en die voor bepaalde partijen een monetaire waarde kan hebben.

Impressie van de meedenkdag

Video door Kidstart.

We bereiden een workshop voor.

Hoe werken wij?

We bekijken steeds waar ons hulp het meest nodig is en hoe dat in jouw budget past. We geven je organisatie een twist in de richting van een efficiënte, effectieve oplossingen op maat van je doelpubliek.

Blijf op de hoogte

Volg ons op

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief voor meer updates over onze trainingen, events en projecten

Contact

Kantoor:
Drabstraat 43, B-9000 Gent
Postadres:
Aannemersstraat 136, B-9040 Gent

BTW: BE 0775.817.678

©Twisted studio 2022

Made with care in Josworld.org