COVID-19 zorgt voor treurige crisis en tegelijk is het een geweldige tijd voor innovatie. Wij zagen plots gebeuren wat human centered designers altijd al aanbevolen: nieuwe ideeën voor oplossingen snel in realiteit omzetten. Doen in plaats van wekenlang (of zelfs jarenlang) praten in stuurgroepen en comités. In designtaal heet het rapid prototypen of snel testen.

We vinden het prachtig en toch weten we uit ervaring dat het niet voldoende is. COVID-19 kan nog een hele tijd rondwaren, dus we hebben oplossingen nodig die gedragen zijn en op de lange termijn duurzaam zijn. Na het rapid prototypen, is het nodig om in cocreatie met de betrokkenen en vanuit hun ervaring op zoek te gaan naar die duurzame oplossingen. Human centered design of service design heeft volgens ons alles in huis om tot kwalitatieve resultaten te komen.

Human centered design vraagt interactie met betrokkenen en creatieve workshops. We hebben ervaring met offline en online workshops. Elke vorm heeft zo zijn voordelen. We zorgen hoe dan ook voor een effectief resultaat en een inspirerende sfeer.

Een ingevulde online whiteboard  op Miro na een ideatie workshop
Een ingevulde online whiteboard na een ideeën-workshop.