We organiseren regelmatig workshops, meetups en opleidingen over human-centered design en service design. Op deze pagina vind je een up to date overzicht van onze agenda.

Onze cursussen kan je ook in huis laten doorgaan. We bekijken steeds wat kan binnen je budget.

Reacties over opleidingen van Twisted Studio

Meetup: SHARING SESSIONS

Evening sessions in Brussels, English-spoken.

After our “Digging Deeper” sessions, we just started a new series called “Sharing Sessions”. As the name suggests, this series of Meetups will focus on sharing and learning from each other.

Stay up to date by joining our Meetup. It’s for free!


Opleidingsdag: INTRODUCTIE IN HUMAN CENTERED DESIGN

Datum te bepalen.

Ben je op zoek naar methoden om op een inclusieve manier je doelgroep te betrekken bij project- of strategie-ontwikkeling? Merk je dat je niet voldoende vernieuwing en consensus haalt uit je overleg en discussie-groepen?

We doorlopen in deze opleiding in hoog tempo de relevante stappen van een mensgericht ontwerpproces (Human Centered Design). We vertrekken vanuit een eigen recente ervaring met een dienstverlening.  Minder praten, meer doen! Je ervaart hoe design thinking kan ingezet worden van binnenuit. We gebruiken een aantal van de typische design technieken zoals brainstormen via tekeningen onder tijdsdruk, journey mapping, ideatie-technieken, het diepteinterview, de visualiseren van data, het formuleren van een ‘hoe kunnen we’-vraag, rapid prototypen en persona’s. We nemen de tijd voor reflectie en om tot een stappenplan te komen om met het geleerde aan de slag te gaan in de eigen organisatie. Na deze interactieve introductie heb je voeling met de voordelen van design thinking.

 We gebruiken creatieve methodieken en laten deelnemers in multi-disciplinaire groepjes werken. We zorgen voor een selectie van methodieken die meteen inzetbaar zijn in jouw organisatie. Niet veel luisteren dus, maar vooral doen. En een goeie dosis fun.


Driedaagse opleiding: Draagvlak creëren met co-design

Datum te bepalen.

We doorlopen alle stappen van een co-design sessie via mini-co-design sessies. Daarna ontleden we elke stap en tool.  Zo kan jij, als deelnemer, ervaren hoe het werkt en hoe je zelf een sessie kan organiseren en faciliteren. Doen is het sleutelwoord.

Een co-design sessie is een stap binnen een proces waarbij je samen met je doelgroep ideeën en prototypes (testmodellen) voor je product, dienst of beleid ontwikkelt. Typisch bij co-design vanuit human-centered design is dat er gemaakt wordt eerder dan gepraat. Het maken en dus ook visualiseren helpt bij het communiceren en uitwerken van ideeën. Er wordt gefocust op oplossingen en niet te lang stilgestaan bij de problemen.

Co-design hoort in een langer creatief proces dat de principes van design thinking of ‘ontwerpend denken’ volgt. Co-design wordt vaak ingezet voor het oplossen van complexe vraagstukken en het realiseren van veranderingen van onderuit. Het laat toe om vanuit de noden en ervaringen van je doelgroep te werken. 

Na deze cursus weet je waaraan aandacht besteden bij:
• de uitnodiging en het recruteren van deelnemers
• de basis van design onderzoek
• het formuleren van de uitdagingen voor je sessie
• brainstormen met je doelgroep
• ideeën tast- en testbaar maken
• het kiezen van methodieken
• de opbouw van het programma
• de procesbegeleiding
• het verwerken van de resultaten in rapportage en volgende stappen