Mark your calendars: Brussels Sustainability Jam

10 + 11 + 12 november 2017
Brussels

Binnenkort meer informatie! Volg alvast ons Facebook-event.


Opleiding Cocreatie Sessies organiseren vanuit human centered design / mensgericht ontwerpen

22 en 29 september 2017 van 9u30 tot 16u30
Kwadraet, Koningin Maria Hendrikaplein 64a, 9000 Gent

Leer alles over cocreatie sessies: van ontwerp van de uitnodiging en methodieken om het proces in te vullen, tot en met het verwerken van de resultaten.

Een cocreatie sessie is een stap binnen een proces waarbij je samen met je doelgroep ideeën en prototypes (testmodellen) voor je product, dienst of beleid ontwikkelt. Typisch bij cocreatie vanuit human centered design is dat er gemaakt wordt eerder dan gepraat. Het maken en dus ook visualiseren helpt bij het communiceren en uitwerken van ideeën. Er wordt gefocust op oplossingen en niet te lang stilgestaan bij de problemen.

Cocreatie hoort in een langer creatief proces dat de principes van design thinking of ‘ontwerpend denken’ volgt. Cocreatie wordt vaak ingezet voor het oplossen van complexe vraagstukken en het realiseren van veranderingen van onderuit. Het laat toe om vanuit de noden en ervaringen van je doelgroep te werken. Daarom heet het human centered design of mensgericht ontwerpen.

We doorlopen alle stappen van een co-creatie sessie en houden een mini-cocreatiesessie. Zo kan jij, als deelnemer, meteen ervaren wat de voordelen zijn in dit proces en hoe je zelf een sessie kan organiseren. Doen is het sleutelwoord.

Meer informatie en inschrijven


Opleiding Ontwerpend Denken / Design Thinking


20 okt van 9u30 tot 16u30
Kwadraet, Koningin Maria Hendrikaplein 64a, 9000 Gent

Een introductie in de creatieve methode van design thinking of ‘ontwerpend denken’. We doorlopen alle stappen van dit mensgericht ontwerpproces om tot nieuwe oplossingen te komen. Zo ervaar je meteen wat de voordelen zijn van deze aanpak. Doen is het sleutelwoord. Na deze interactieve vorming heb je voeling met de voordelen van design thinking.

Design thinking is interessant voor professionals én voor vrijwilligers die actief zijn binnen beleidswerk, educatie, campagnes, communicatie of projecten. Deze opleiding is ideaal voor medewerkers en vrijwilligers die:

  • in tijden van besparing naar meer efficiëntie en impact van hun aanbod zoeken.
  • hun doelpubliek willen betrekken bij hun werking, maar niet de juiste methodieken kennen om tot waardevolle resultaten te komen.
  • worstelen om tot een sterk bottom-up plan te komen, al dan niet om fondsen aan te trekken.

Meer informatie en inschrijven